VM200. UN COTXE, UN AVIÓ, UN NOU HEROI? NO!!!!

Un nou fàrmac potencial contra la malaltia de Stargardt, VM200, començarà els seus assajos clínics el proper any 2016.

VM200 és un fàrmac que serà desenvolupat per la companyia biofarmacèutica Vision Medicinescentre compromès en la recerca de teràpies innovadores pels pacients que pateixen malalties degeneratives de la retina.

Aquest potencial nou fàrmac correspon a una petita mol.lècula que serà administrada forma oral i constitueix un fàrmac preclínic candidat pel tractament de la malaltia de Stargardt. Està previst que es puguin dur a terme els primers assajos clínics fase I/II  per la malaltia de Stargardt en 2016.

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) seca i les malalties hereditàries de la retina com Stargardt són àreis d’una gran necessitat mèdica no coberta. Vision Medicines ha reclutat a un comitè cinetífic assessor a nivell mundial que inclou científics líders i metges especialitzats en oftalmologia, biologia i genètica de la retina; i després de molts diferents estudis han identificat i obtingut la llicència per a fàrmacs candidats que creuen que tenen una alta probabilitat d’èxit tècnic i podrien constituir importants noves opcions de tractament. Així, han identificat VM200 com el fàrmac candidat més prometedor per a la malaltia de Stargardt.

Front les diferents opcions que actualment s’estan dueient a terme a nivell de recerca (teràpia gènica desenvolupada per Sanofi i la seva empresa associada en el Regne Unit, Oxford Biomèdica, i l’estratègia de cèl.lules mare d’Ocata Therapeutics, abans coneguda com Advanced Cell Tecnology o ACT), Vision Medicine està oferint una solució diferent: un tractament d’administració oral per a ser presa de forma crònica.

VM200 és una mol.lècula que pot unir-se als productes tòxics que es generen durant el cicle visual i els neutralitza, retardant així o aturant el deteriorament de la retina. Actua simultàniament en els dos ulls d’una forma no invasiva. Es creu que podria ser útil per a prevenir que els pacients amb Stargardt arribin a esdevenir cecs legals, i podria ser utilitzada en totes les etapes de la malaltia.

A més, Vision Medicines ha anunciat que la FFBFoundation Fighting Blindness, col.laborarà amb la companyia i contribuirà fins amb 7,5 milions de dòlars al seu desenvolupament. Cal recordar també, que la FFB està duient a terme un estudi anomenat ProgSTAR, amb el que preten estudiar la història natural de la malaltia de Stargardt amb l’objectiu d’obtenir una millor comprensió de la seva progressió i de com mesurar aquesta darrera amb eficàcia i rapidesa en els assajos clínics. Els resultats d’aquest estudi seran de gran ajuda en relació al desenvolupament de VM200 i a la comprensió dels factors implicats en aquesta malaltia.

Captura de pantalla 2015-12-08 a les 19.59.48

Per a més informació:

  • Vision Medicines announces exclusive worldwide licensing agreement with Case Western Reserve University for Stargardt disease drug candidate. Vision Medicines Press release (9 Nov. 2015). /http://visionmedicines.com/news.html#tb-2/
  • Vision Medicines announces co-funding agreement for Stargardt disease program with Foundation Fighting Blindness. Vision Medicines Press release (9 Nov. 2015). /http://visionmedicines.com/news.html#tb-1/
  • Prolonged prevention of retinal degeneration with retinylamine loaded nanoparticles. Puntel A, Maeda A, Golczak M, Gao SQ, Yu G, Palczewski K and Lu ZR. Biomaterials (Mar. 2015) 44: 103-110. h/ttp://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0142961214012691**/

Agraïments al professor:

José Martín Nieto

Profesor de Genética

Departamento de Fisiología, Genética y Microbiología

Universidad de Alicante

Anuncios

Acerca de mcreusv

Mare de tres fills, pediatra amb interés en eines TIC, especialment adreçades a nens amb baixa visió, i humanista de vocació.
Esta entrada fue publicada en Tratamiento farmacologico y etiquetada . Guarda el enlace permanente.